Sinop Haberleri ; Hatalı Sollama 9 Yaralı

Türkeli girişinde meydana gelen kazada 6’sı hafif 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Türkeli – Çatalzeytin yolunda, Türkeli girişinde meydana geldi. Kazada Türkeli’den Çatalzeytin istikametine gitmekte olan M.T.(65) yönetimindeki 57 HC 750 plakalı araç, A.E.(59) yönetimindeki 57 HA 317 plakalı ticari minibüsü sollarken direksiyon hâkimiyetini kaybederek minibüse çarptı ve şarampoldeki toprağa çarparak durabildi. Olayda minibüste bulunan 6 kişi ve araçta bulunan 3 kişi yaralandı.
Yaralıların 6’sı Türkeli Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavisi taburcu edildi. 3 kişi ise Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Sinop Haberleri ; Durağanda Kız Kaçırma

Durağan’ın Gölgerişi köyü, Köy alanı mahallesinde ikamet eden M.Ç nın kızı H.Ç, geçtiğimiz hafta içersinde babasının evde olmadığı saatlerde eve zorla girilerek kaçırılmıştı.Yapılan araştırmada zorbaların A.K,M.K, K.K. ve S. isimli şahıslar olduğu ve kaçırdıkları H.Ç’yı Samsun'un Alaçam ilçesi Pelitbükü Karacık Mahallesinde bir ailenin evinde sakladıkları ortaya çıktı.Öte yandan kaçırılan genç kızın "karnım ağrıyor "bahanesiyle lavaboya gittiği ve lavabonun penceresinden kaçmayı başardığı belirtildi.Ve yine Gece saat 02.00 sularında yaşanan olayda kızın kaçtığını anlayan zorbaların, H.Ç’nın arkasından silahla ateş ettikleri ama buna rağmen başarılı olamayarak,ellerinden kaçırdıkları belgelendi.Yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde ise genç Kızı kaçırmaları karşılığında aynı köyden M.K’ nın, S.isimli şahısa 7 bin lira para verdiği belirlendi. H.Ç ye "hiç boşuna zorlama ben seni kaçırmak için 7 milyar para aldım kesinlikle seni onlara teslim edeceğim diyen S. isimli şahsın, genç kızın kollarını taş ile dövdüğü ve bağırmasın diye ağzının içine taş koyarak bağladığı ve genç kıza işkence yaptığı belirtildi. Jandarma zorbaları ele geçirmek için araştırmalarını aralıksız sürdürüyor.

KPSS Sınavına Giriş Yerini Değiştirmek

Ertelenen KPSS Sınavı öğrencileri ve çalışanları zor durumda bıraktı.Örneğin yaşadığı şehirde sınava girecek olan öğrenci üniversiteye gitti.Sınavların tarihi ise çok komik. Tam vize haftaları ve bayramdan 15 gün önce. Şimdi ortaya şöyle bi durum çıkıyor. Öğrenci üniversite okuduğu şehirden , sınava gireceği şehire gider  gün durur vizeler için geri gelir.Vizeler bittiği zaman bayram tatilinde tekrar memleketine gider. Bu durum hem yorucu hemde masraflıdır.Ama ÖSYM bunu düşünmüş ve sınavdan önce adayların yerini değiştirmesini olanaklı kılmıştır.Sınav yerini http://ais.osym.gov.tr/ adresinden değiştirebilirsiniz.

26 Eylül KPSS Sınavının Ertelendiği Tarihler

ÖSYM'nin son sınavlarında ortaya atılan kopya iddiaları gündemi sarstı ve öğretmen atamaları ertelenmişti.Bununla beraber 26 Eylül'de olacak sınavda iptal edilmiş ve ertelenmişti. ÖSYM'nin son yaptığı açıklamada ise sınavın hangi tarihte olacağı belirlenmişti. İşte 26 Eylül KPSS sınavının ertelendiği tarih ;
KPSS Ortaöğretim / Önlisans sınavı ise 28 Kasım 2010